New house in Kirriemuir.

New house in Kirriemuir.

We have submitted this design for a new house for Planning Approval.

The site is surrounded by existing housing is an existing “Backland” type where it cannot be seen from street level save for the access point. Therefore, the house has been designed to allow some “kerb appeal” from the only part that can be seen. Thereafter, the design is traditional and simple to be as economic as possible, allowing our client to indulge their aspiration for contemporary design on a modest budget to the most prominent element.

As designers there is always the temptation to compose a solution from all sides even though in many cases it is irrelevant to do so. By recognising the site and its unique circumstance and designing a solution to respond accordingly, great things can be achieved.