Author - Allan Mudie

Kingdom Country Park, Lanark

After many months of meetings and presentations to Lanark Council we are delighted to announce our appointment as Architects for Kingdom Country Park near Lanark for their landmark “Hub” building. The Hub will comprise swimming and leisure facilities, spa and sauna, restaurant and bar, guest welfare, retail and beauty, sales and administration and will be formed with an overall GIFA of around 5000m2. It is anticipated that an application for Planning Approval will be made in late spring/ early [...]

Read more...

Urban Realm Top 100

Happy New Year to all our clients and partners. We have learned that we have been placed 85th in the Urban Realm Top 100 Architects of Scotland. We are involved in a number of notable projects in 2020 and are very much looking forward to bringing them to fruition. #Design #UrbanRealm #Scotland #construction #urban #architects #architecture #lookingforward https://lnkd.in/gSBZ9Kw    

Read more...

House extension, Angus

Although this is still very preliminary, this sketch gives a good idea of what is in store for this new domestic alteration. We are currently working through the detail with our client before committing to full blown CGI and rendering process as part of a formal application for Planning Approval. This could be another belter.

Read more...

New House in Angus

A couple planning approvals came through this week, but this one for a new house in Angus is the most notable. After many, many versions drafted that pleased both the client and the Planners, we got Planning Approval quickly and without a whimper. We have no doubt that our ability to produce accurate and vivid CGI’s and video presentaiton assisted enormously in getting this one over the line. Pleasing. www.bruntondesign.com  

Read more...

New House, Argyle and Bute

We have prepared these images for a new house that we are about to submit for Full Planning Approval on a site in Argyle and Bute. The site has an open aspect east towards the Kyle of Bute and so the house makes the most of this aspect by orientating towards it and elevating a new living space on the upper level with the sleeping accommodation on the ground floor. The design also provides a sheltered area to the west [...]

Read more...

New House in Argyle and Bute.

We have commenced design proposals to overhaul a bungalow in an area of outstanding natural beauty in Argyle and Bute. The concept seeks to carefully increase the existing mass, whilst stitching in a new modern extension that will subordinate the original house, all while turning the focus towards the eastern aspect and landscape views.    

Read more...

Planning Approval Granted – Osborne Place – Dundee

We have received formal notification the we have obtained Planning Approval for this alteration and extension in Dundee’s West End. The existing house is a fine detached stone villa in a Conservation Area.  The extension comprises a large family kitchen/ dining/ living area with nuresry and generous utility room.  It is intended that the space will spill out and use the generous south facing garden.  The extension is to be clad with zinc to give contemporary feel when set against [...]

Read more...

Progress at Kirkbuddo.

Imagine having this house built for you on this site with this aspect, but to let the designer completely ignore the view and orientation. Frustrating? That’s what our clients inherited when they bought this house. So, they asked us to come up with a proposal that allowed them to enjoy the abundance of natural daylight and the amazing landscape in which the house sits. “Simple”, we said, and we’re nearly there.    

Read more...

Planning Approval Granted – Meek House, Perth.

Yesterday we received formal notification that we have had our application Planning Approval Granted.  No discussions, no clarification required and zero meddling from the planning bods. The existing house was a typical badly laid out volume house builder type that gave no considerations to site location, orientation or to the garden in which it sat.  Our clients hated the layout and asked us to add some joy as well to come up with a proposal that allowed them to both [...]

Read more...